Vas zanimajo vizije prihodnosti? Kot sodelujoči na okrogli mizi konference Vizije prihodnosti 5.0 Tehnološkega parka Ljubljana, 23.6.2020, bom podal svoj pogled na prihodnost. Govoril bom o prebujajočem morfičnem polju zavesti in kvantni realnosti vsega. Upoštevaje, da smo trenutno v morda najpombnejšem oknu priložnosti za bliskovite spremembe na bolje, v vsej zgodovini človeštva.

VIZIJA PRIHODNOSTI 5.0: Konferenca o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti

VIZIJA PRIHODNOSTI 5.0: Konferenca o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti

Datum dogodka: 23. 06. 2020 ob 14:00PRIJAVA NA DOGODEK

Vabimo vas na konferenco o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti, s katero želimo osvetliti nekatera ključna področja prihodnosti ter tudi vpliv le teh na bivanje in družbo.

Obravnavali bomo tematike, kot so družba, podjetništvo in industrija 4/5.0, in ki se bodo dotaknile našega dela in bivanja praktično na vsakem koraku. V naša življenja vstopajo vse bolj pametne naprave, ki s svojo prepletenostjo ponujajo številne nove možnosti za razvoj. Hkrati se nam že dogajajo inovacije, kot na primer vpeljava umetne inteligence, roboti, ki bodo zelo kmalu postali nepogrešljiv del našega vsakdana ter avtonomne tehnologije, ki nam bodo omogočile povsem drugačne dimenzije gibanja in poslovanja ter tudi družbenega sodelovanja, saj bodo številni poklici počasi izginili, hkrati pa nas čakajo tudi odgovori na vprašanja o porazdelitvi človeških in finančnih virov.

Odgovore na vprašanja, kaj bodo prioritete človeštva ter kako bomo sobivali s tehnologijo, ki že trka na vrata in ki bo v prihodnosti terjala odgovore v obliki skupnosti in družbe 5.0, bomo poizkusili najti na zelo zanimivih predavanjih in okrogli mizi s strokovnjaki s tega področja.

Spoznali bomo aktivnosti laboratorijev Tehnološkega parka Ljubljana

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi različnih predavanj in delavnic, ki jih razvijamo v XR laboratorijih za obogateno resničnost ter Smart and Digital labu – Laboratoriju za pametne in digitalne rešitve. Oba laboratorija sta odprta za zainteresirane podjetnike, inovatorje, startupe, študente in raziskovalce, ki želijo preizkusiti opremo in skupaj s pomočjo mentorjev narediti prototipe oz. nadgrajevati svoje rešitve. Oba laboratorija bo povezal večerni XR meetup event, kjer se bodo predstavile različne tehnologije, rešitve slovenskih ustvarjalcev in startupov, ter trendi, ki se nakazujejo v prihodnosti.

Ob začetku konference, bo v atriju stavbe B (2 nadstropje) potekala tudi razstava izdelkov in rešitev, s katerimi je tehnološka skupnost, skupaj s partnerji sodelovala v boju proti Korona virusu. Predstavljen bo slovenski ventilator, vizirji in 3D maske ter ostale aktivnosti, s katerimi so slovenska tehnološka podjetja proaktivno pristopila k uspešnemu omejevanju oz. zdravljenju COVID-19.

Vabimo vas, da se konference udeležite v živo ali preko Zooma. Prijave zbiramo na povezavi, najkasneje do ponedeljka, 22. junija 2020. Udeležba na konferenci je brezplačna, vključno z ogledom razstave in pogostitvijo.

Program:

13:00 – 14:00Otvoritev razstave tehnoloških rešitev, ki so pomagala v boju z COVID19 
Pogostitev, druženje & registracija udeležencev konference
14:00 – 14:10Pozdrav udeležencem
Dr. Jernej Pintar – direktor Tehnološkega parka Ljubljana
14:10 – 14:40Poslovni modeli prihodnosti 5.0
Ram Dušič Hren– Briten
14:40 – 15:10Globalni podjetniški hubi in soustvarjanje startup projektov
Niko Klanšek– podjetnik, inovator in investitor
15:10 – 15:40Orodja za grajenje prihodnosti
Simon Belak – Mad Scientist – Metabase 
15:40 – 17:00Odgovor na prihodnost – Skupnost 5.0Violeta Bulc, eko civilizacija
Dr. Jože Guna, Fakulteta za elektrotehniko
Tomaž Korelc, Imperioo Creatoor
Matej Delakorda, Coach in sociolog – Navajo
Marko Cafnik, Multiversum
Dr. Klemen Podjed, Inštutut za produktivnostModerator: Aleš Pevc – Tehnološki park Ljubljana


Po konferenci pa vas vabimo tudi na XR HUB Meetup, ki bo potekal v prostorih XR laboratorija v TPLJ (Stavba C).

Na meetupu se bodo predstavili:
– Slovenska XR platforma 
– Prikaz proizvodnje zdravila 
– Izdelava 3D zaščitnih mask 
– Dino Eruption
– in številni drugi

Po dogodku nas čaka tudi druženje ob igri Half-Life – igro, ki odpira nove dimenzije v XR prihodnost.

Lokacija konference:

V živo: DVORANA B – TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA
Preko spleta: platforma ZOOM

Prijave zbiramo na sledeči povezavi, najkasneje do ponedeljka, 22. junija 2020.

https://www.tp-lj.si/sl/dogodki/vizija-prihodnosti-5-0-konferenca-o-sobivanju-tehnologij-podjetnistva-startupov-in-skupnosti-2020-06-16

Vidite koristi strokovnih in svežih rešitev zunanjega consultanta oziroma podjetniškega mentorja?  Želite bolje razumeti trg oziroma sodelavce, na podlagi dobre raziskave trga ali ankete zaposlenih? Kontatirajte me za več informacij.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.