Vsi bi radi bolje organizirali svoj čas, pa za to nimamo časa

Ah, ti rokovniki… Iz mojega intervjuja o organizaciji časa za Radio Slovenija:


Ali tudi jaz »pojem živo žabo« takoj zjutraj, kako koristni so rokovniki, o najmočnejšem orodju visoke produktivnosti, besedici NE, ter o razširjenih napačnih predstavah glede organizacije časa sva res, ampak res prijetno klepetala , z novinarko Natašo Rašl, v intervjuju za Radio Slovenija. Več lahko slišite v povezavi https://radioprvi.rtvslo.si/2021/01/petek-brez-pravila-44/

Še par poudarkov iz intervjuja:

Napačne predstave o organizaciji časa nas ovirajo, da bi sprostili svoje potenciale, pove dr. ekonomije Klemen Podjed, svetovalec za področje obvladovanja stresa in osebne produktivnosti iz Inštita za produktivnost. Če bomo delali hitreje ali več stvari hkrati, še ne pomeni, da bomo uspešnejši.

“Preveč ljudi ima preveč nalog. Najboljši so tisti, ki znajo določiti svoje prioritete in hkrati znajo večkrat uporabiti besedo NE.”

Obstaja nekaj zanimivih metod za obvladovanje svojega časa, posebej, če je naša težava odlašanje. Učinkovita je lahko npr. tehnika “pojej živo žabo,” ko recimo najprej, ko pridemo v službo, naredimo tisto opravilo, ki nam je najmanj všeč.

Pri organizaciji se marsikdo poslužuje uporabe fizičnih rokovnikov, čeprav sogovornik raje svetuje uporabo spletnih programov oziroma mobilnih aplikacij, ki omogočajo več orodij hkrati.

“Katerakoli metoda organizacije časa je boljša, kot nobena. In to si je dobro zapomniti.” 

Če bi radi bolje organizirali in upravljali svoj čas, je za vas na voljo delavnica Organizacija časa, v povezavi pa najdete več o tem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.