Pomodoro tehnika

Pomodoro tehnika!? Kdo bi si mislil, da je pripomoček za kuhanje jajc in špagetov še danes osnova za eno najboljših učinkovitih metod organizacije časa? S katerim vaša produktivnost preskoči na bistveno višje obrate. Govorimo o slavni Pomodoro tehniki, načinu krajšega obdobja intenzivnega dela na čas ter pogostejših odmorov.

Z njo rešujemo zakletost Parkinsonovega zakona, ki pravi, da se naloga raztegne na čas, ki ji ga namenimo. In velja, seveda, tudi obratno. Ene stvari enostavno hočemo »hitro poriniti skozi«.
Jaz ne delam ves čas po diktaturi ure, vendar mi Pomodoro tehnika  pomaga večkrat na dan, ji dam priložnost. Bolje rečeno, si zastavim izziv, da nekaj, kar bi morda “pacal” čisto predolgo, “porinem hitro skozi”.
Imamo cel kup aplikacij, ki nam pomagajo odštevati minute. V Šparu sem kupil Pomodoro jajček, na kuhinjskem oddelku, hehe. Moja pametna ura je dovolj pametna, da mi enostavno omogoča nastaviti Pomodoro. Ampak ravno to je lepota te tehnike; ne rabimo biti posebno pametni, da jo razumemo ali vklopimo odštevalnik, neko štoparico. Utegnete biti presenečeni, kaj vse boste naredili v 25 minutah!

LinkedIn Klemen Podjed

 

Delavnica ORGANIZACIJA ČASA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.