PETA

Ravno hočem donirati za PETA, eni najpomembnejših organizacij za zaščito pravic živali. Odtipkam »PETA animals« v YouTube in povsem pri vrhu prispevek: PETA UBIJA PSE Skrita resnica za PETO. Šok zame, ljubitelja psov.

Sedem minutni YouTube prispevek je bil mojstrsko profesionalno delo, poln prefinjenih, vrhunsko izvedenih obtožb in manipulacij. Veliko atraktivnih informacij in pogledov. Npr. da je delež evtaniziranih psov v zavetišču PETA veliko večji kot sicer. Kar je res, a »dobronamerni« profesionalni Youtube influencer ne pove, da PETA dobiva v zavetišča pse, ki so bili celo življenje zlorabljeni na najbolj ostudne načine. Zato mnogi žal niso primerni za posvojitev. Video se konča s tortico na koncu, ko influencer poljubi psa. Sposojeni psiček ga očitno ne mara.

Pravega sočutja v tem križarju organizacije PETA nisem zaznal. Ne zagovarjam PETA, malo vem o njih. Morda so res »slabi«. Vem pa, da je najhujša zloraba, nepredstavljivo gnusno mučenje živali za raznorazne namene ena najbolj donosnih industrij. In PETA je njihov problem, razkrivajo in osveščajo.
No, pogledal sem par drugih prispevkov. Npr. zakaj mnogi sovražijo PETA (Why Do So Many People Hate PETA?). In še par bolj uravnoteženih prispevkov.

Po kratkem študiju sem se odločil, in tudi doniral PETI, kot sem se namenil.

A vsa poanta je drugje. Na internetu poteka totalna vojna. Za »edino resnico«. To postaja boleče očitno. Sam že več kot deset let zelo selektivno spremljam medije in ves čas berem med vrsticami. Sredstva se ne izbirajo. Tako sem bral in bral komentarje pod omenjenim, kar delam redko. In našel, ampak res izključno komentarje, uničujoče za PETO in hvalisanje avtorja. Dobil sem vtis, da je ta prispevek plačan, komentarji pa večinoma, hitro in enostavno, fabricirani. Precej bizarno vse skupaj.
Zato razvijajmo intuicijo in sposobnosti kritičnega razmišljanja. Spoznajmo tehnike masovne manipulacije in se jih naučimo ubraniti. Poučimo se o realnosti poročanja, ustvarjanja vsebine in javnega mnenja, in kako se bojuje umazana vojna za »pravo resnico«. To je naša naloga.

Sem mislil, da bo tu konec. Ampak – Pa to še ni vse!, bi rekli v TOP SHOP. Grem spat in sanjam, celo noč, da sem, miroljubni jaz, kar naenkrat boksar! Stojim v ringu, v boksarski opremi, pripravljen, in celo voljan, pretepa, brutalnosti ringa. Čisto nemogoča zgodba. A vedno sem imel sposobnost vedeti, kaj sanje pomenijo. Takoj sem ugotovil, da karkoli povemo v neskladju z diktirano resnico, nas utegne napasti, udariti nazaj. Kot boksarja v ringu. No, jaz sem se počutil presneto močan, vešč, neustrašen. Ker v resnici lahko sami čisto dobro poskrbimo za svoje informacije.

Odgovor PETE na obtožbe

Članek v New York Times, ki odstira zgodbo o evtanizacijah.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.