IZŠEL JE MOJ PODJETNIŠKI PRIROČNIK ORODJARNA USPEŠNIH PODJETNIKOV

Podjetniški priročnik za podjetniško razmišljanje. Skoraj 15 let poučujem predmet Podjetništvo kot višješolski predavatelj. Sedaj z veseljem predstavljam svoj podjetniški priročnik (e-verzija) ORODJARNA USPEŠNIH PODJETNIKOV. Obilo praktičnih informacij in primerov glede zelo priljubljenih pristopov vitkega podjetništva, startupov in platen poslovnih modelov. Predstavljene so tudi bolj poglobljene teme glede priprave poslovnih načrtov ter, brez tega ne gre, (sodobnih) virov financiranja. Koristno gradivo ne le za moje študente, pač pa tudi za udeležence podjetniških delavnic in druge, ki jih mentoriram na podjetniškem področju. Žal je zaenkrat prosto dostopen le študentom in udeležencem mojih delavnic.

Mislite, da pač ne potrebujete ta znanja? Mogoče. A zaposleni z veščinami podjetniškega razmišljanja je za zaposlovalca vreden več. Hitreje napreduje, dobi boljšo plačo, ima večji ugled med sodelavci in veliko kasneje izgubi službo. Ker je del rešitve, ne problema. In to ne velja samo za majhna podjetja, zagonska podjetja, pač pa tudi velika podjetja. Tudi največja svetovna podjetja se zavedajo pomena notranjega podjetništva, ter ga načrtno spodbujajo.

Podjetniški priročnik Orodjarna uspešnih podjetnikov

Konrad Billetz, soustanovitelj in sopredsednik Offset Solar, podjetništvo opredeljuje kot “zmožnost prepoznati širšo sliko, ugotoviti, kje je priložnost, da se nekomu izboljša življenje, oblikovati hipoteze okoli teh priložnosti in neprestano preverjati svoje predpostavke. To je eksperimentiranje: nekateri poskusi bodo delovali, mnogi ne bodo uspešni. Podjetništvo ni le bogata žetev, ogromna neto vrednost ali življenje polno glamurja. To je trdo delo in vztrajnost, da ohranimo in pustimo svet boljši, enkrat, ko bo naš čas potekel.”

Vsi imamo ideje, podjetnik pa je oseba, ki je pripravljena tvegati in uresničiti svojo podjetniško idejo na trgu. Značilno zanj je, da je ustvarjalec, ki oblikuje nove ideje in poslovne procese v skladu z zahtevami trga in lastno strastjo. Če želite biti uspešen podjetnik, je koristno imeti vodstvene sposobnosti in sposobnosti za delo z ljudmi. Sposobnosti vodenja, menedžmenta in upravljanja ljudi spadajo med ključne lastnosti uspešnih podjetnikov.

Tem ljudem je ta priročnik tudi namenjen.

Želite najti poti iz krize, izboljšati vaš poslovni model oziroma način, kako pridobivate denar, izboljšati podjetniško žilico, narediti platno poslovnega modela, zagnati uspešen startup, itd? To in še več delamo na treningih podjetništva, delavnicah Platno poslovnega modela oz. podjetniških delavnicah po meri. Pridobite več informacij!

Želite bolje razumeti trg oziroma sodelavce, na podlagi dobre raziskave trga ali ankete zaposlenih? Ali pa bi vam koristila pomoč zunanjega consultanta? Kontatirajte me za več informacij!