Sestavljanje promptov - prompt inženiring

Bi želeli z enim klikom spremeniti “slab” prompt v dobro oblikovan, visoko kakovosten prompt, ki daje boljše rezultate? Le kdo ne bi?

Našel sem program, ki stori ravno to, in še mnogo več. Sam sem čisto navdušen. Imenuje se, kako prikladno, PromptPerfect.

Najprej sem napisal “slab” prompt za sestavljanje sporočila o odprtju moje nove picerije. Nato sem ga izboljšal s PromptPerfect. Rezultat? Razlika skoraj kot noč in dan, glede na to, da mi je to uspelo v slabi minuti.

Najprej sem napisal preprost prompt:

“Slab” prompt za ChatGPT

Napiši prodajno sporočilo okoliškim prebivalcem, da sem odprl novo picerijo, v slovenščini.

Nato sem z enim klikom v PromptPerfect  izboljšal zgornji prompt tako, da se je glasil:

Izboljšan prompt s PromptPerfect

Ustvarite prepričljivo prodajno najavo za javnost o veliki otvoritvi naše nove picerije v mestu. Najava naj izpostavi edinstvene prodajne točke naše restavracije, kot so široka paleta možnosti pic in naša neomajna zavezanost uporabi le najbolj svežih in najkakovostnejših sestavin. Vključite morebitne aktualne ponudbe ali promocijske akcije, da pritegnete potencialne stranke.

Vaša najava naj vsebuje tudi ključne informacije, kot so naš naslov, delovni čas in vse edinstvene ugodnosti, ki jih nudimo, na primer prijetno družinsko okolje, dostavo na dom ali katero koli drugo posebno značilnost, ki nas ločuje od konkurence. Uporabite ton, ki je topel, vabljiv in v skupnosti vzbudi navdušenje, s čimer jih učinkovito motivirate, da obiščejo našo novo picerijo.

 

Kaj pa rezultat?

Če je bilo naše prvo prodajno sporočilo o novi piceriji že stokrat slišano, povprečno, brez domišljije in strasti, je bilo tisto z izboljšanim PromptPerfect promptom na čisto drugem nivoju. Kaj pa vi menite?

Rezultat s »slabim« promptom

Naš prvotni prompt za ChatGPT (GPT-4) se je glasil: Napiši prodajno sporočilo okoliškim prebivalcem, da sem odprl novo restavracijo picerijo, v slovenščini. Naslova ni bilo.

Rezultat z izboljšanim PromptPerfect promptom

najava otvoritve picerije s pomočjo PromptPerfect prompta

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.