Midjourney - umetna inteligenca za oblikovanje izdelkov

Oblikovanje je umetnost, ki se nenehno razvija in preoblikuje, in s prihodom umetne inteligence smo priča resni revoluciji v tej panogi. V tem članku bomo na primeru Midjourneyja raziskali, kako umetna inteligenca vpliva na oblikovanje izdelkov, poudarili njegove prednosti in omejitve ter zakaj je sodelovalna miselnost ključna za uspeh pri ustvarjanju izjemnih izdelkov.

Prednosti uporabe Midjourneyja v oblikovanju

Midjourney je postal nepogrešljivo orodje za oblikovalce po vsem svetu. Zakaj? Ker ima več prednosti:

 • Hitrost in učinkovitost: Midjourney omogoča izjemno hitro generiranje vizualnih konceptov na podlagi besedilnih pozivov. To prihrani oblikovalcem ogromno časa pri raziskovanju različnih idej.
 • Navdih iz besedila: Na podlagi prompta oz. besedilnega opisa lahko Midjourney ustvari realistične vizualizacije, kar pomaga oblikovalcem bolje razumeti in razviti svoje ideje.
 • Raznolikost idej: Midjourney omogoča različne variacije in remikse, kar pomaga pri raziskovanju številnih možnih konceptov.
 • Integracija z drugimi orodji: Midjourney se povezuje z drugimi orodji umetne inteligence, kar omogoča ustvarjanje bolj kompleksnih in naprednih pozivov. Pri sestavljanju promptov si lahko zelo pomagamo s ChatGPT.

Omejitve Uporabe Midjourneyja v Oblikovanju

Kljub svojim prednostim ima Midjourney tudi svoje omejitve:

 • Omejenost na podatke: Midjourney se opira na obstoječe podatke, kar pomeni, da težko ustvarja popolnoma nove in edinstvene koncepte, ki niso že prisotni v njegovem naboru podatkov.
 • Potrebno je nadaljnje delo: Koncepti, ustvarjeni z umetno inteligenco, so še vedno le začetne zamisli. Potrebno je veliko dodatnega dela, da se jih izdela, prilagodi za proizvodnjo in prinese na trg.
 • Pravne in etične omejitve: Uporaba AI pri oblikovanju lahko postavi vprašanja glede avtorskih pravic in etike. Pomembno je upoštevati zakonodajo in etične smernice pri uporabi umetne inteligence.

Pomen sodelovalne miselnosti v oblikovanju

Sodelovalna miselnost je ključna pri uporabi Midjourneyja in drugih orodij umetne inteligence. Namesto da pričakujemo, da bo AI ustvaril dokončano rešitev, ga moramo gledati kot soustvarjalca. AI lahko navdihne nadaljnje razmišljanje in ideje, vendar moramo še vedno vključiti človeško kreativnost in strokovnost, da koncepte izboljšamo in prilagodimo.

Najpomembnejši vidik uporabe Midjourneyja za ideje 

Ko želimo uporabiti Midjourney za ideje, je ključno, da mu posredujemo jasen opis našega izdelka, cilje, pri sestavljanju promptov, na primer s ChatGPT pa si pomagamo še z opisom ciljnih trgov in sporočila blagovne znamke.

Sodelovalna miselnost je ključna – Midjourney je odličen za navdih, vendar moramo še vedno vključiti človeško ustvarjalnost, da izdelamo končen, izjemen izdelek.

Midjourney je orodje, ki odpira vrata ustvarjalnemu oblikovanju, vendar nas obenem opominja, da umetna inteligenca ne more popolnoma zamenjati edinstveno človeško kreativnost. Bo kdaj lahko v celoti nadomestila kreativnost ljudi, pa je že drugo vprašanje?

V kombinaciji z dobrim poznavanjem oblikovanja in sodelovalno miselnostjo lahko dosežemo izjemne rezultate pri ustvarjanju izdelkov, ki izstopajo in navdušujejo potrošnike.

Delavnica Midjourney

 

Na delavnici se boste na praktičnih primerih naučili:

 • Kako uporabljati platformo Discord, na kateri ustvarjate slike.
 • Kako sestavljati besedilne pozive oz. prompte, učinkovito uporabljati nastavitve, ukaze in funkcije, ter načine za nadgradnjo ustvarjenih slik.
 • Izboljšati resolucijo slik, da bodo primerne za tiskovine.
 • USTVARITI SLIKE PO VAŠI IZBIRI.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.