Optimizacija spletnih strani s ChatGPT

Optimizacija spletnih strani s ChatGPT – pripravil sem daljši, kar strukturiran poziv za vaše nove ali pa tudi stare tekste.

Višja uvrstitev v brskalnikih z enim klikom s pomočjo optimizacije spletnih strani s ChatGPT

 • V tem blogu vam bom predstavil en učinkovit poziv, ki bistveno izboljša vaše npr. prodajno sporočilo, blog, objavo z vidika optimizacije spletnih strani s ChatGPT. Nato pa ga bomo analizirali z namenom, da ga boste znali prilagoditi svojim potrebam in boste tako znali priti do večje vidljivosti ali prodaje.
 • Jasno, optimizacija za potrebe višje uvrstitve v brskalnikih oz. SEO je ključna, da ljudje sploh najdejo vaše izdelke, storitve, naše članke, objave itd.
 • Umetna inteligenca se zelo dobro izkaže pri pisanju člankov in upoštevanju pravil za optimizacijo, in tudi pri preoblikovanju besedil tako, da so bolj prijazna SEO algoritmom v brskalnikih.

Reciklaža starih in izboljšanje SEO novih besedil

 • Pripravil sem daljši, kar strukturiran poziv za optimizacijo spletnih strani s ChatGPT – za vaše nove ali pa tudi stare tekste. Nenazadnje, stara besedila lahko recikliramo in jih naredimo ponovno sodobna in SEO učinkovita.
 • Predno začnemo: lahko sicer naročimo npr. ChatGPT, naj nam optimizira besedilo. Vendar je pri uporabi umetne inteligence pač tako, da dostikrat z rezultatom enostavno nismo zadovoljni. Približno tako, kot bi rekli sicer dobremu krojaču: “Naredi mi res modno obleko,” on bi to naredil, potem pa nam ne bi bil všeč kroj, barva in še kaj.
 • Zato moramo imeti nekaj znanja glede inženiringa pozivov. Preprosto povedano, za dober rezultat moramo znati pozive brati, razumeti in jih prilagoditi za svoje potrebe.

In točno to bomo naredili sedaj, s tem pozivom. Poziv je zlasti namenjen izboljšanju obstoječih, lahko tudi samo okvirnih, prodajnih besedil z vidika SEO, in morda ne bo dobro funkcioniral za bolj strokovne članke.

Optimizacija spletnih strani s ChatGPT

ChatGPT poziv za optimizacijo spletne strani

Pa začnimo. Tule je poziv za potrebe SEO.

Vsebuje namen, ki je optimizirati spletno stran in navdušiti ciljno publiko.

ChatGPT ju sem dal dvojno vlogo: naj bo odličen SEO specialist in hkrati ustvarjalen pisec trženjskih sporočil.

Sledijo naloge:

 • Najprej želim, da mi sploh zgolj analizira moje besedilo, identificira priložnosti za izboljšave.
 • Nato sledi optimizacija glede ključnih besed in besedila ter Izboljšanje SEO in prodajnih elementov
 • In nato zahtevam končno verzijo optimizacije spletnih strani.

V poziv sem vključil še smernice za SEO in ponovno poudaril cilj: zvišanje uvrstitve v brskalnikih in večjo konverzijo in prodajo. Za prilagoditev rezultatov specifičnim potrebam sem v poziv vnesel še tri spremenljivke in sicer ciljno publiko, izbrane ključne besede in seveda besedilo, ki ga je treba optimizirati.

 

###Navodila###

Namen: Zvišati uvrstitve promocijskih in prodajnih besedil v spletnih brskalnikih. Treba je zagotoviti odlično prilagoditev teh besedil za SEO (Search Engine Optimisation), hkrati pa pritegniti, navdušiti ciljno publiko, kot opredeljena spodaj. Ta naloga je posebej usmerjena v izboljšanje opisov izdelkov, oglasov za prodajo in promocijskih materialov, da ne samo zvišajo uvrtitve v brskalnikih, ampak tudi učinkovito angažirajo potencialne kupce.

Vaša vloga: Ste odličen SEO specialist in hkrati ustvarjalen pisec trženjskih sporočil.

Naloge:

 • Analiza vsebine: Začnite z oceno trenutne učinkovitosti promocijskega gradiva iz SEO in marketinškega vidika. Identificirajte izboljšave, kot so vključitev ključnih besed, prepričljivost besedila, umestitev pozivov k dejanju (CTA) in usklajenost z iskalnimi nameni uporabnikov.
 • Optimizacija ključnih besed in besedila: Vključite ključne besede, ki so pomembne in temeljijo na raziskavi, ter razvijte prepričljiv prodajni jezik, ki odgovarja na potrebe in želje bralcev. V primeru, da so ključne besede jasno navedene, uporabi navedene ključne besede. Upoštevaj tudi ciljno publiko, ki jo bom navedel. Optimizacija naj izboljša tako SEO uvrstitev kot privlačnost besedila.
 • Izboljšanje SEO in prodajnih elementov: Implementirajte prilagoditve, ki upoštevajo sodobne SEO prakse in prodajno učinkovitost, vključno z optimizacijo naslovov, meta opisov in privlačnih uvodov. Poskrbite, da bo vsebina poudarila prednosti izdelkov, edinstvene prodajne argumente in jasne CTA.
 • Končna predstavitev: Predstavite optimizirano promocijsko gradivo, ki uravnoteži SEO in privlačnost za bralce. Besedilo naj bo osredotočeno na prednosti, ki spodbujajo k dejanjem, kot sta nakup ali povpraševanje.

Smernice za optimizacijo:

 • Poudarite ključne prednosti in edinstvene prodajne prednosti.
 • Ključne besede vključite naravno, da povečate relevantnost brez škode za promocijski namen.

Cilj: Preoblikovati vsebino v visoko uvrščeno in bralce k dejanju spodbujajoče besedilo, ki izboljša konverzije in prodajo.

Ključne besede: [  navedite ključne besede ]

Ciljna publika: [  opredelite ciljno publiko ]

Implementacija poziva: Upoštevaj podana navodila in preoblikuj podano besedilo, ob upoštevanju podane ciljne javnosti in ključnih besed.

###Konec navodil###

Besedilo, ki ga je potrebno SEO optimizirati.   ”’   Besedilo, ki ga je potrebno optimizirati.   ”’

 

Besedilo za izboljšanje

Tu je primer besedila, ki ga želimo izboljšati.

Optimizacija spletnih strani s ChatGPT – vzorec teksta za optimizacijo

 

Rezultati optimizacija s ChatGPT

Potem, ko sem osnovno besedilo preoblikoval s pomočjo poziva zgoraj, si oglejmo rezultat. To je rezultat čisto na prvo žogo, samo z enim klikom, brez popravkov.

Zdravo bivanje in ugodje v naravnem okolju z lesenimi brunaricami

Odkrijte trajnostno bivanje z lesenimi brunaricami, ki harmonično uravnavajo vlažnost zraka v vašem domu. Zmanjšajte tveganje za razvoj plesni in povezanih zdravstvenih težav z izbiro doma, ki naravno diha. Lesene brunarice, zgrajene iz slovenske smreke, ne le da izžarevajo toplino svoje naravne barve in strukture, ampak tudi pozitivno vplivajo na vaše počutje.

Ekologija, sreča, ekonomičnost

Naša gradnja iz lokalno pridobljenega lesa poudarja ekološko odgovornost in ponuja visoko stopnjo recikliranja. Kot učinkoviti akumulatorji toplote, naše brunarice zmanjšujejo potrebo po dodatnem ogrevanju, zagotavljajo udobje že pri 18 °C, in s tem prispevajo k zmanjšanju vaših energetskih stroškov. Izberite trajnostno in ekonomično rešitev za vaš naslednji dom.

Hitra in zanesljiva izgradnja

S predhodno pripravljenimi sestavnimi deli omogočamo hitro montažo in takojšnje nadaljevanje z zaključnimi deli. Naše lesene brunarice so zasnovane za dolgo življenjsko dobo, z več kot 100 let trajanja, zahvaljujoč strokovni pripravi in obdelavi lesa.

Varnost na rrvem mestu

Les kot potresno varno gradivo omogoča gradnjo na potresno ogroženih območjih, hkrati pa zagotavlja izjemno požarno varnost z uporabo masivnih kosov lesa, ki otežujejo vžig. Izberite lesene brunarice za mirno in varno bivanje.

Na koncu dobimo še analizo, da je ChatGPT optimizacija spletnih strani vključevala:

 • »Vključitev ključnih besed: “lesene brunarice” so bile uporabljene na naraven način, da izboljšamo SEO relevantnost, hkrati pa ohranjamo naravni ton besedila.
 • Poudarek na ekologiji in ekonomičnosti: To so ključni dejavniki za ciljno publiko, ki vključuje ekološko usmerjene kupce in družine, ki kupujejo hišo.
 • Jasni pozivi k dejanju (CTA): Spodbujanje bralca k razmisleku o nakupu ali povpraševanju, z osredotočenjem na prednosti izdelka.
 • SEO optimizacija spletnih strani in prodajni elementi: Optimizacija naslovov, meta opisov, in privlačnih uvodov, ki izpostavljajo ključne prednosti in edinstvene prodajne točke.«

Moje mnenje o učinkovitosti SEO poziva

Po moji oceni je izboljšano besedilo precej boljše kot osnovni tekst, tako z vidika optimiziranosti spletnih strani, prepričljivosti, profesionalnosti, vključevanja čustev, kot tudi uporabe ključnih besed.

Vendar, ne pričakujte, da bo ta isti poziv v vašem primeru vedno dal isti rezultat. Zakaj: zato ker je ChatGPT velik jezikovni model in ne matematični model.

Nove dimenzije ChatGPT in UI SEO optimizacije

Za tiste, ki vas zanima več je pa tukaj še nekaj dodatnih koristnih informacijo o tem, kako umetna inteligenca pomaga pri optimizaciji spletnih strani.

Z napredkom umetne inteligence (AI) in orodij, kot je ChatGPT, se odpirajo nove dimenzije za izboljšanje strategij optimizacije spletnih strani. Kako lahko integracija ChatGPT in AI tehnik v vaše SEO prakse transformira vašo spletno prisotnost:

 1. Razumevanje in ciljanje z ChatGPT za optimizacijo spletnih strani
 • AI in ChatGPT lahko drastično izboljšata razumevanje iskalnih namer, kar omogoča bolj usmerjeno optimizacijo spletnih strani. S temeljitim analiziranjem uporabniških poizvedb ChatGPT pomaga identificirati ključne besede in fraze, ki so najbolj relevantne za vašo nišo, kar omogoča ustvarjanje vsebine, ki bo bolje rangirala v iskalnikih.
 1. Generiranje SEO optimizirane vsebine z ChatGPT
 • V središču uspešne optimizacije spletnih strani je kakovostna vsebina, optimizirana za iskalnike. ChatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju privlačnih, informativnih in SEO prijaznih člankov, blogov in opisov izdelkov. Ta orodja zagotavljajo, da je vsebina ne samo relevantna za iskalne poizvedbe, ampak tudi optimizirana za ključne besede, kar izboljšuje uvrstitev vaše spletne strani.
 1. Izboljšanje uporabniške izkušnje (UX) za SEO
 • AI analitika in povratne informacije v realnem času lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo vaše spletne strani, kar je ključni faktor za optimizacijo spletnih strani. Izboljšave v navigaciji, hitrosti nalaganja in mobilni odzivnosti neposredno vplivajo na SEO, saj iskalniki, kot je Google, dajejo prednost stranem, ki ponujajo gladko uporabniško izkušnjo.
 1. Personalizacija vsebine za boljšo optimizacijo spletnih strani
 • ChatGPT in AI omogočata personalizacijo vsebine za posamezne uporabnike ali ciljne skupine, kar lahko izboljša angažiranost in zadrževanje na strani. Personalizirana vsebina je bolj relevantna za uporabnike, kar povečuje možnosti za višje rangiranje v iskalnikih.
 1. Optimizacija za glasovno iskanje z ChatGPT
 • Glasovno iskanje postaja vedno pomembnejši del optimizacije spletnih strani. ChatGPT lahko pomaga prilagoditi vašo vsebino za glasovne poizvedbe, integrirajoč naravne jezikovne obrazce in dolge ključne besede, ki so pogosto uporabljene v glasovnih iskanjih. To izboljšuje vašo SEO strategijo za sodobne načine iskanja.
 1. Neprestano prilagajanje SEO strategij z UI
 • Dinamični svet SEO zahteva nenehno prilagajanje in optimizacijo. AI in ChatGPT omogočata hitro analizo in prilagajanje strategij optimizacije spletnih strani, zagotavljajoč, da so vaše metode vedno korak pred spremembami.

Zaključne ugotovitve

Umetna inteligenca je sposobna pomembno izboljšati optimizacijo spletnih strani za potrebe marketinga. Še enkrat; splača se imeti nekaj znanja glede inženiringa pozivov. Pozive moramo znati razumeti in jih prilagajati za svoje potrebe. Inženiringa pozivov se lahko naučite tudi na kaki od mojih delavnic. Za prvo silo pa lahko obiščite tole spletno stran www.produktivnost.si in si naložite Hitri vodič v ChatGPT.

 

Podjetja, organizacije, pridobite ponudbo za izvedbo tečaja ChatGPT, prilagojenega vašim potrebam!

Ostanite korak pred konkurenco v dobi AI. Ne zaostanite za konkurenco. Pridobite neobvezujočo ponudbo za izvedbo delavnice ChatGPT v vaši organizaciji!

Opremite svoje podjetje z močjo AI. Omogočite sodelavcem udeležbo na tem tečaju ChatGPT!

ChatGPT delavnica po meri naročnika.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.