Zaključeno še eno izobraževanje za promocijo zdravja pri delu

V sklopu skupnega projekta Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Inštituta za produktivnost, Obalne sindikalne organizacije Koper in Konfederacije sindikatov 90 Slovenije »ZNANJE ZA ZDRAVJE DELAVCEV«, je dr. Klemen Podjed z Inštituta za produktivnos v februarju in marcu izvedli dve delavnici v sklopu 3–dnevnega poglobljenega usposabljanja za promocijo zdravja pri delu.

V okviru treh modulov smo udeležence seznanili s ključnimi temah upravljanja z zdravjem in dobrim počutjem v slovenskih organizacijah:

  1. modul: širitev orodij in pristopov dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu v organizacijah (1. dan), predavatelj: Klemen PODJED (Inštitut za produktivnost),
  2. modul: duševno zdravje, psihosocialna tveganja, stres, izgorelost, strategije za spoprijemanje s stresom in zdravo življenje (2. dan), predavatelji: dr. Helena JERIČEK KLANŠČEK, mag. Maja BAJT s sodelavkami (Nacionalni inštitut za javno zdravje),
  3. modul: predstavitve pripravljenih načrtov promocije zdravja, ki so nastali v okviru usposabljanj; razvoj veščin udeležencev, da bodo sposobni pridobljena znanja predstaviti v svojih delovnih sredinah; odgovori na pogosto postavljena vprašanja glede promocije zdravja na delovnem mestu (3. dan), koordinatorji: dr. Klemen PODJED, dr. Helena JERIČEK KLANŠČEK, mag. Maja BAJT.

Udeleženci so pridobili znanja in veščine, potrebne za uspešno promocijo zdravja pri delu v svojih organizaciji.

izobraževanje (1)

izobraževanje (4)

mms_20160303_095501

 

Najbolj pomembno je, da ukrepate. Kako? Oglejte si akcijski pristop in ponudbo Promocija zdravja na delovnem mestu Inštituta za produktivnost.

Nekaj izjav udeležencev na predavanje dr. Klemna Podjeda:

“Danes in včeraj sem razmišljal, kaj lahko ob zaključku prijetnega izobraževanja in druženja pove nekdo, ki dela v izobraževalni instituciji, tako kot tudi vsi iz skupine skupaj s predavateljem? Kar dolgo sem razmišljal, da bi izbral prave besede, na koncu pa sem se najbolj videl v misli Howarda G. Hendricka, ki je zapisal:
“Poučevanje, ki zapusti vtis, ni poučevanje iz glave v glavo, ampak iz srca v srce.””
Simon Konečnik, direktor Šolskega centra Velenje

“Odlično!”

“Zelo kvalitetno izobraževanje.”

“Super, čestitke!”

“Potrebujemo več takih izobraževanj.”

ZZZS1Projekt Znanje za zdravje delavcev je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.