Zakaj se med dihalno tehniko ne sprostim?


Stres na delovnem mestu in dihanje. Zakaj se me dihanjem ne sprostim?

Ker misliš, da je dih tvoj sovražnik, da te vodi proč od tega, kar želiš. Da popuščaš svojo obrambo pred svetom, nevarnostmi. Ker je izgubljanje časa glede doseganje vsega, kar si želiš. Ker je sproščanje z dihom prevara, ki te uspava, namesto da bi se reševala. In rešiti se moraš, ker je to šlo tako predaleč. Dih te ne mara. Ti ne maraš diha. Dihanje je za zmagovalce. Ti pa to nisi. »Zguba« si in »zguba« ne sme dihati, dokler ne zmaga. Zato moraš najprej zmagati.


A resnica je ravno obratna. Nočeš jo slišati! In ne gre za to, da slišiš resnico, pač pa da jo začutiš.
Resnica je da je dih most do vsega, kar si želiš. Resnica je da ni nobene izgube, nisi »zguba«, nikoli nisi bila in ne moreš biti. Resnica je, da ne rabiš zmage. Zmaga je to, kar ti si, v svojem bistvu. Nedoumljivo veličastna. Imej sočutje do telesa. Do sebe. Do notranjega otroka. Do sveta. Vesolje ti je na voljo.
Dihaj.

 

Smo sredi epidemije stresa. A le malo ljudi res zna izvajati tehnike sproščanja, ki lahko občutno zmanjšajo stres. Kako to narediti in katere tehnike priporočam – te vas naučim izvajati na delavnici obvladovanja stresa – si oglejte na strani Stres na delovnem mestu.

Delavnica Obvladovanje stresa na delovnem mestu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.