Moč nebesednega sporočanja

Kaj vse sporočate s svojo nebesedno govorico, pa se morda sploh ne zavedate? Razkrivate stvari, ki jih nočete? Vaš sogovornik le 7 % informacije dobi iz vaših besed, kar 93 % pa iz vaše govorice telesa in glasu ter tona. »Govori« vse, poleg vaših besed torej tudi parajezik (ritem, ton, premori…), mimika, drža, kretnje, dotik, obleka, stik z očmi, energija, ki jo oddajate.

Moč nebesednega sporočanja

 

Vse več je ljudi, ki znajo čudovito in tudi zanesljivo »brati« vašo energijo, namene, počutje. Recimo temu, da med drugim uporabljajo tudi intuicijo. Ali pa so nebesedno govorico trenirali. Coachi in praktiki nevrolingvističnega programiranja to delamo veliko, zavedno in tudi v smislu nezavedne kompetence, kot je to opredelil Dilts v svoji piramidi logičnih nivojev.

Ampak, kako lahko treniramo nebesedno govorico, stvari kot so mimika, drža, kretnje, dotik, obleka, stik z očmi, energija? Tule je nekaj praktičnih napotkov, korakov, kako to treniramo na delavnicah komunikacije:

1. Kalibriranje
2. Očesni stik.
3. Nasmešek, potrditveno kimanje, smeh.
4. Zrcaljenje drže, rok, nog, energije, roke so naše prijateljice.
5. Vplivanje na sogovornika (npr. pomirjanje, spodbujanje…).
6. Uporabljajmo obrazno mimiko.
7. Polna pozornost, z neodzivnostjo na motnje.
8. Bodimo sproščeni.

Bolj ko obvladate, bolj boste lahko brali nebesedno govorico sogovornika – in hkrati uporabljali svojo, za določen namen. Si predstavljate, kako koristno to utegne biti za vas?

Če bi radi bolje obvladali ta izjemno pomemben del vaše komunikacije s svetom, in s sabo (kar pa je že čisto nova tema), pridite na kako mojo delavnico komunikacije.

Delavnica komunikacije

Odlična spletna komunikacija

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.