Simpozij o mednarodnem življenskem slogu

Spletni prenos “4. simpozija o zdravem življenjskem slogu: Zdrava delovna mesta za vse generacije”

4. simpozij o zdravem življenjskem slogu: Zdrava delovna mesta za vse generacije (Ljubljana, 18.-19. april 2016) organizirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za zdravje, Razvojni center informacijsko-komunikacijskih tehnologij Savinja Žalec v sklopu projekta 24alife ter Zdravniška zbornica Slovenije – v sodelovanju z Evropsko fundacijo za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) ter Evropsko agencijo za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), ki dogodek tudi sofinancira.

Simpozij o mednarodnem življenskem slogu

 

Obravnavane bodo naslednje teme:

  • izzivi na področu zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu v luči demografskih sprememb in tehnološkega razvoja,
  • ravnanje s starejšimi pri delu in medgeneracijska solidarnost kot elementa poslovnega uspeha,
  • zdrav življenjski slog in staranje,
  • promocija zdravja na delovnem mestu,
  • poleg prej naštetih tem bodo predstavljeni primeri dobre prakse iz ZDA (Klinika Mayo), Avstrije, Finske(Berner Ltd.), Nizozemske, Irske, Indije (Apollo Hospitals) in Slovenije.

Na simpoziju bodo predstavljeni tudi dosežki s področja razvoja informacijskih in telemedicinskih rešitev za spremljanje zdravstvenega stanja in življenjskega sloga – za potrebe medicine dela, rehabilitacijske medicine, vadbenih centrov in preventivnih zdravstvenih programov.

Prvi dan simpozija bomo v Sloveniji napovedali pričetek izvajanja evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2016-2017: Zdrava delovna mesta za vse generacije, ki poteka pod okriljem Evropske agencije za varnost in zdravje na delovnem mestu (EU-OSHA).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.