Slabi in dobri načini učenja pravilne uporabe zaščitnih mask

Koronavirus zaščitna maska…. Vsi vemo oz. vedo vse o pravilni uporabi zaščitnih mask? Tule so trije primeri navodil za uporabo zaščitne maske. Dva primera nezadostnega obveščanja o pravilni uporabi zaščitnih mask. Primerno morda, da se jih nalepi npr. v WC, da ljudi spominja na VSE!, kar je treba za pravilno uporabo zaščitnih mask. Boljši pristop v naslednjem prispevku. In en superioren.

Kako se ozaveščamo, informiramo, motiviramo sami za pravilno uporabo zaščitne opreme? Prav tako pomembno, kako so to naredili tam, kjer smo zaposleni? V Mercatorju? Ali opazujete druge, kako uporabljajo zaščitno opremo pravilno in hkrati ves čas? Marsikje so padli glede kriznega komuniciranja v razmerah epidemije, z zaposlenimi. Pa nima smisla kriviti države ali NIJZ, ki nista ravno za vzgled. Poznam vzorne primere reagiranja na koronavirus.

Predstavljajte si, da bi bila vsa navodila spodaj v slovenščini. Se strinjate, da je video enostavno superioren način, kako naučiti in motivirati? Oglejte si ga, in povejte, če ste morda spregledali kako stvar, ali pa jo želite dodati? Npr. da je uporaba mask dvorezen meč, saj ljudje postanejo preveč pogumni. Je torej dovolj, da si ga ljudje ogledajo? Morda ponekod, za hitro učljive in zelo odgovorne posameznike.

Predlagam, da se naredi (ponovni) trening pravilne uporabe mask, kjer še ni bil narejen, ali je bil opravljen površno. Pod nadzorom osebe, ki to zelo dobro pozna, V manjših skupinah, da so možna vprašanja in korekcije. Vsakega posameznika. Bi bilo za vas dovolj, ko ste se še učili voziti avto, da bi naredili teste, nekdo pa bi vas odpeljal za eno uro na pot, češ, tako se to dela? Vi bi pa gledali. Korona je preresna, da bi bili vsi med nami prehitro zadovoljni; ker nekje in nekako se še vedno prenaša, mar ne? Sem jaz edini, ki zaloti sebe, da je morda nepazljiv, ko se npr. nezavedno dotikam obraza s prsti?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.