SLŠ Škofja Loka nov 2022

S kom je lažje? Z znanstveniki ali dijaki?

Kapo dol učiteljem! Česa takega še nisem doživel – v istem tednu sem imel delavnici za doktorje in znanstvenike, takoj naslednji dan pa za dijake srednje šole. Delavnico komunikacije za znanstvenike, ne kakršnekoli, pač za pa učitelje učiteljev slovenščine z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša (Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti). V čudoviti Prešernovi dvorani ZRC SAZU. Se še spomnite »zloglasnega« vprašanja učiteljice slovenščine »Kaj je avtor hotel povedati s tem?«, he he. No, iz prve roke, gre za ene najbolj prijaznih ljudi vseh časov, pravi blagoslov za vsakega trenerja.

Takoj nato pa delavnica za fajn fantje s Srednje lesarske šole iz Škofje Loke, s katerimi smo, ob sodelovanju prof. Petra Kurnika, trenirali podjetniško razmišljanje. Cel kup dobrih in manj dobrih idej ter seveda mladostne energije. Bilo je super, a ko sem po parih urah delavnice prišel domov, sem samo legel. Izmučen. Spal par ur. Kaj se je zgodilo? Izpili so mi energijo; obvladovati 30 dijakov na zelo intenzivni interaktivni delavnici je bilo celo zame vse prej kot enostavno. Naslednji teden sem bil spet pri njih, in sem, priznam, malce varčeval z energijo. Bilo je nekoliko bolje. Fantje so bili čisto super, profesor isto, gre za naravo dela.

Torej, kapo dol učiteljem, da to zdržijo iz dneva v dan, meseca v mesec. Živi dokaz, zakaj poklic učitelja spada med pet najbolj stresnih poklicev na svetu.

Če ste učitelj in pod stresom, vam utegne pomagati moje vodeno sproščanje. Tu je povezava na dve tehniki sproščanja – progresivno mišično sproščanje in meditacija telo, dih, um.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.