Teden zbiranja predmetov

Podari še uporabne predmete Fundaciji Vincenca Drakslerja

Stare stvari so lahko zelo dragocene. Morda imate tudi vi kakšne kakovostne porcelanske skodelice, iz katerih najraje pijete čaj, kakšno zanimivo staro omaro ali kolo retro izgleda, ki vam je z leti vse bolj pri srcu.

Ni pa vsak predmet več del našega življenja. Takšni nam zasedajo police, na njih se nabira prah in enkrat končajo kot odpadek na zbirnem centru in po deponiranju obremenjuje okolje. V Tednu zbiranja predmetov imate priložnost, da stvari, ki jih nočete več, pa imajo še vedno uporabno vrednost, podarite Fundaciji Vincenca Drakslerja. S tem boste pomagali tako svojim someščanom iz ranljivih skupin, ki so zaposleni v okviru Fundacije oz. so vključeni v program reintegracije bivših odvisnikov, ter osrečite nove, hvaležne uporabnike vaših starih stvari.

Vabimo vas, da zlasti v tednu od.14. do 19. septembra 2020 pobrskate po stanovanju, in najdete stvari, ki jih ne potrebujete več, imajo pa še uporabno vrednost ter jih podarite Fundaciji Vincenca Drakslerja za namen ponovne rabe. Enostavno tako, da jih prinesete na Zbirni center Zarica ali na Zbirni center Komunale Radovljica. V Fundaciji so zlasti hvaležni za zanimivo starejše pohištvo, ki ga nato v Fundaciji obnovijo, kot tudi za vse predmete, ki jih ne potrebujete več in bi jim v Fundaciji vdahnili novo življenje . Večje kose, npr. pohištvo, Fundacija po dogovoru tudi prevzame na vašem domu. Teden zbiranje predmetov je projekt, ki ga v okviru naložbe »POP – PRIDOBI, OBNOVI, PRODAJ« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Če pa vas zanima kakšne, še povsem uporabne in kakovostne predmete z dušo odvržemo prebivalci Kranja in okolice, lahko hitro potešite svojo radovednost in se oglasite  v trgovinah Fundacije z rabljenimi predmeti, v Kr’ Štacuni na Maistrovem trgu v Kranju, v skladišču v Pristavi pri Tržiču ,  v Zbirnih centrih Komunale Kranj na Zarici ali Zbirnem centru Komunale Radovljica.

Več o Tednu zbiranja še uporabnih predmetov pa si oglejte v priloženih brošuri oz. letaku Fundacije.

Nimam samo referenc in znanj glede svetovanja in izobraževanja za socialna podjetja. Tudi moje srce je na pravem mestu. Več informacij najdete na strani Mentorstvo za socialna podjetja. Pokličite za več informacij.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.