dr. Klemen Podjed,

svetovalec, voditelj delavnic, mentor, coach in avtor.

 • Preko 350 delavnic, treningov, predavanj (preko 1000 ur delavnic, več kot 220 udeležencev), sodelovanje na več kot 20 posvetih, simpozijih, okroglih mizah.
 • Dr. oec. in mag. posl. in org. (EF, Univerza v Ljubljani), univ. dipl. org. (FOV, Univerza v Mariboru), elektrotehnik elektronik.
 • 20 + let delovnih izkušenj, tudi v mednarodnem okolju  tudi na vodstvenih delovnih mestih (vodja službe nakupa in prodaje v Elektro Slovenija, direktor podjetij Trgel (hčerinsko podjetje Elektro Slovenija), Electras d.o.o.,  People for Earth Inc, Inštituta za produktivnost d.o.o., ter Zavoda za razvoj človekovih vrednot).
 • Startup podjetnik in višješolski predavatelj podjetništva, mentor in strokovnjak v Evidenci Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije ter
  podjetniški mentor (Tehnološki park Ljubljana, Univerzitetni inkubator Ljubljana, različne razvojne agencije, itd).
 • Vodja raziskovalnih in management consulting projektov (preko 4.000 strani strategij, raziskav, načrtov… za ugledne slovenske in mednarodne naročnike).
 • ICF coach, Praktik nevrolingvističnega programiranja NLP praktik/INLPTA, The Art of Living Foundation Teacher, višješolski predavatelj z opravljenimi pedagoško andragoškimi izpiti.
 • Avtor 15 priročnikov, e-knjig oziroma vadnic ter preko 120 člankov v tiskanih revijah, avtor številnih video seminarjev, blogov in drugih publikacij.
 • Avtor več strategij upravljanja starejših zaposlenih in načrtov osebnega in kariernega razvoja.
 • Preko 2.000 ur prostovoljnega dela za družbeno koristne organizacije

Kdo sem in v kaj verjamem?

Ste kdaj izvajali vajo, v kateri vam na hrbet prilepijo velik papir, nato pa vam prisotni, ki vas poznajo, nanj napišejo eno besedo, ki vas najbolje opiše? Ko sem ves radoveden pogledal svoj list papirja, sem se nasmehnil. Zadeli so me. Sem raziskovalec po duši.

Naj gre za svetovalno raziskovalne projekte, delavnice in poslovne treninge ali podjetniško mentoriranje, vedno sem naravno radoveden. Kaj je res srž problema? Katere rešitve so najboljše? Skozi pisanje par tisoč strani različnih projektov sem se naučil pisati jedrnato in usmerjeno v realne rešitve. Ter karseda inspirativno.

Kot eden pionirjev trgovanja z električno energijo sem trgoval z električno energijo, mednarodno in na borzi, ter izvedel vrsto consulting projektov in raziskav, za domača in tuja podjetja. Ustanovil in razvijal sem svoje startup podjetje. A nek astrolog mi napovedal, da bom šel poslovno »od grobega k vse bolj finemu«. Nisem ga razumel, a imel je prav.

Tisto »fino« se je pokazalo kot veščine, znanje in energija zaposlenih. Ta neizmerni potencial, ta skrivnost! Naj bo delavnica komunikacije, delavnica upravljanja časa ali delavnica vodenja, vedno je cel kup aktivnega dela in treninga »v živo«. Nihče ne ostane skrit. Poseben užitek mi daje ta skupinska dinamika, ta umetnost pomoči prisotnim, da dobijo kar največ; novih veščin, modelov, samozavesti, idej.

A moram vam nekaj priznati. Kljub poslovnim izobrazbam in izkušnjam je moje srce v veliki meri na strani človeka, prihodnosti, spoštovanja. To je tudi razlog, da sem se zelo poglobil v čisto preveč zapostavljane probleme v Sloveniji danes: upravljanje stresa, promocija zdravja na delovnem mestu ter usposabljanje promotorjev.

Sicer mi je pa v življenju najbolj pomembna celotna slika. To, da dobro počnem, kar počnem. In da hkrati živim zelo polno življenje. To vključuje veliko dela na osebnostni rasti in meditacij ter to, da sem še vedno navdušen glasbenik. Kot tudi igriv sprehajalec psičke Arije. Ki se ne zaveda, kako neverjetno čudovita je. Čisto takšna, kot je.

Če hočete s kakimi delavnicami izboljšati izbrane veščine sebe ali svojih sodelavcev oziroma pridobiti trdne temelje in nove poslovne ideje s pomočjo svetovalca, si oglejte te spletne strani. In če vam bo kaj všeč, me kar pokličite.