Video in audio

Meditacije in spletni seminarji so koristni. Najboljši učinek pa še vedno da aktivno sodelovanje in poglobljena delavnica.

Meditacija za sprostitev po napornem delu

Meditacija za sprostitev po napornem delu vas vodi do vse globljega občutka sproščenosti in blagostanja, preko postopnega sproščanja telesa ter umiritve diha in uma.

Z nekaj prakse boste vse hitreje dostopali do globljih nivojev vašega obstoja, do neizmernega miru in si povrnili ne le izgubljeno energijo, pač pa tudi dolgotrajno notranje ravnovesje.

Priporočilo: udobno se namestite in se s čim manj napora prepustite notranji inteligenci vašega srca in telesa.

Meditacijo vodi dr. Klemen Podjed (iz Inštituta za produktivnost).

Načini obvladovanja stresa in preprečevanja izgorelosti

spletni video seminar Založbe Dashofer

ALI SE VLAGANJE V DUŠEVNO ZDRAVJE ZAPOSLENIH IZPLAČA?

O tem, koliko se res izplača vlagati v duševno zdravje zaposlenih razmišljava s psihiatrinjo doc. dr. Mojco Zvezdano Dernovšek, v tem profesionalno posnetem video seminarju.

 

»Posnetek je bil izdelan v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ)- Zdravo in aktivno v prihodnost!«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Povezava: (www.naprej.eu).

KORAKI IN PASTI IZVAJANJA PROGRAMOV PROMOCIJE ZDRAVJA PRI DELU

Video Koraki in pasti izvajanja programov promocije zdravja pri delu nas popelje skozi korake promocije zdravja na delovnem mestu, ki predstavljajo logično sosledje, ki nas pripelje do rezultatov, ki so dobri za zaposlene, in donosni za organizacije. Na koncu je predstavljenih še 7 pasti, ki pogosto privedejo do tega, da so rezultati aktivnosti na tem področju slabši, kot bi sicer lahko bili.

Projekt Promocija zdravja v turizmu in logistiki je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

 

TEHNIKE SPROŠČANJA S POMOČJO DIHA

Desetminutni video zato vključuje, poleg kratkih začetnih informacij o koristih dihalnih tehnik, tudi izvajanje dveh dihalnih tehnik:

  • pozornosti na dih, ter
  • dihalne tehnike s štetjem v ritmu 4 – 6 – 6.

Dih je eden od elementov zlatega trojčka upravljanja s stresom, o katerem lahko več izveste v mojem blogu tu. Meditacije in spletni seminarji Klemen-a Podjeda so dosegljivi na YouTube.

Projekt Promocija zdravja v turizmu in logistiki je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

 

POSTAVLJANJE PRIORITET – nujno & pomembno

V kopici delovnih obveznosti na različnih področjih našega življenja je določanje prioritet nujno. Si jih znate postavljati? Pogledali si bomo tudi, kako se s pomanjkanjem časa srečujejo uspešni posamezniki in podjetja. Več tudi v blogu Upravljanje časa: Neumnost in nemogoče.

Meditacije in spletni seminarji: dostopno tudi na Youtube, LinkedIn, Facebook, spletni strani projekta Naprej, itd.