Krizna komunikacija oz. krizno komuniciranje za socialno varstvene ustanove

Kako z nesramnimi, agresivnimi in težko obvladljivimi sogovorniki? Ko izpeljati krizno komuniciranje v času COVID. To je bila najbolj pogosto izražena potreba zaposlenih v socialno varstvenih ustanovah (domovi starejših, varstveno delovni centri, ipd).
Izvedel sem serijo 13 delavnic, 4 prilagojenih za vodstva in odgovorne za medije ter 9 splošnih za zaposlene, kjer smo komunicirali in vadili teme, kot so aktivno poslušanje, medijska komunikacija navzven, asertivna komunikacija po modelu »dejstvo- posledica« in še marsikaj.
Hvala organizatorju: Ministrstvo za zdravje RS.
Odzivi so bili zelo dobri. Še posebej sem se potrudil, ker zaposleni v teh ustanovah delajo, glede na statistiko, v eni od zdravju in počutju najbolj neprijaznih držav (Slovenija), v panogi z dejansko najvišjim staležem bolniških odsotnosti med vsemi panogami. Hkrati, za povrhu, so pa še največkrat slabo plačani in ne dovolj cenjeni.
Če ti drugi ne pomagajo dovolj, je najbolje, da si pomagamo (še) sami. In delavnice kriznega komuniciranja so bile pozitiven korak v pravo smer.
Vas zanimajo delavnice komunikacije, tule je več informacij.

Zelo spodbudna statistika (da nekaj spremenimo)

Delovni pogoji Povprečna plača Fizični vplivi na zdravje
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.