Formula, kako pravilno rečemo ne

Te zanima preprosta formula, kako pravilno rečemo ne? Eni ljudje imajo s tem orjaške težave. Res uspešni redko.
Težava reči ne je pogosto povezana z globokimi notranjimi stiskami, strahom ali prepričanji posameznika, da ni dober delavec, mama, prijatelj, če bo zavrnil prošnjo. In ravno to stisko znajo nekateri dobro izkoriščati.
»Daj, Danica, tole boš pa ti naredila, saj to najbolje znaš.“ „Kako ne moreš? Jaz sem pa mislil, da sva prijatelja. Se spomniš, kako sem ti leta 1973 pomagal izpolniti tisti obrazec?“

Če ne znamo reči ne, ne znamo postaviti meja, zaidemo v težave. Lahko imamo težave z izpolnjevanjem svojih obveznosti, morda trpi naša družina ali celo zdravje.
Na srečo je obrazec, kako pravilno rečemo ne, sila enostaven in ga najdeš spodaj.
Komunikacija na delovnem mestu
Nikoli ne rečemo ne človeku, vedno le njegovi prošnji. Lahko izrazimo tudi čustva, da nam je žal, da ne moremo pomagati, ni pa to nujno.
Ja, kar slišim cel kup enih “Ja, ampak…”, npr. kaj če je ta človek nekdo, ki ne pozna besede ne? Ni problem. Če ti je bila objava všeč, jo všečkaj in postregel bom še z eno tehniko za takšne primere. Jo hočeš poznati?

Bi radi bolje poslovno komunicirali? Da so stvari jasne, narejene in odnosi dobri? Udeležite se treninga oziroma delavnice komunikacije. Za boljšo komunikacijo v spletnem okolju pa je na voljo delavnica Odlična spletna komunikacija.