Če bi danes zadeli 10 milijonov evrov, bi jutri še delali, kar delate

Če bi danes zadeli 10 milijonov evrov, bi jutri še delali, kar delate?

Ali živite svoje poslanstvo? Razlog, zaradi katerega ste na Zemlji. Eno od dobrih, neusmiljenih vprašanj je: »Če bi danes zadel 10 milijonov evrov, bi čez en mesec še delal, kar delam?  Ideja je, da če ne bi, ne delaš pravih stvari. Ne živiš svojega poslanstva. Že slišim pritožbe. Da je teorija eno, v praksi pa kaj vse ni možno. Če tole berete, se najverjetneje zavedate, da je možno veliko več, kot si dovolimo, da je. Tudi jaz vem, kako je, ko naletim na zid, nimam pravih rešitev, (zelo) dolgo časa. En čudovitih rešitev se skriva v slavnih besedah Henrija Forda: »Če misliš, da ne zmoreš, ali če misliš, da zmoreš, imaš prav.

Kaj je poslanstvo? Pogosta definicija poslanstva je »zakaj sem na tem svetu«, tudi »Kaj naj bi postal?«, ustvaril, in podobno. Moja definicija poslanstva oz. poslanstev, ker jih imamo več kot eno, je »nabor glavnih razlogov za naš obstoj v nekem trenutku«.

Če se resno sprašujete: »Kdo sem, zakaj sem tu, kaj je moje poslanstvo?«, ste eden rekih. Na mojih delavnicah upravljanja časa sprašujem, kdo zna na pamet svoje poslanstvo. Le redki. Še manj jih ima zapisanega. Pa je daleč najbolje, da ga ubesedimo, v izjavo. Isto velja za vizijo in dolgoročne, cilje. Če svojega poslanstva in ciljev ne oblikujemo sami, nam jih določajo drugi. Dan za dnem. Koliko vam je to všeč? Četudi je nekdo poln denarja še zdaleč ne pomeni, da živi prave stvari.

Če bi se radi podali na globlji potep v svoje poslanstvo si preberite moj članek Kaj je moje poslanstvo?.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.