Dobra organizacija časa nam lahko ustvari 2 produktivni uri na dan ter pomaga, da naloge opravimo hitreje, lažje in v primerni kakovosti. Preberite si več o 10 najpogostejših napakah organizacije časa, in rešitvah, kako jih odpraviti.

 

1.            NI SPISKA NALOG S PRIORITETAMI

Imate kdaj zoprn občutek da ste nekaj pozabili, ali pa je toliko za narediti, da sploh ne veste, kje bi se lotili, najraje več stvari naenkrat? Spisek nalog je tako rekoč praorodje organizacije časa. A največja korist uporabe spiskov izhaja iz določitve prioritet. Seznam brez prioritet je opomnik, seznam s prioritetami pa recept za uspešno delo. Pri določanju prioritet lahko posežemo po enem od znanih sistemov, npr. po sistemu A, B, C, D, E, F, matriki nujno-pomembno, ali pa naloge enostavno oštevilčimo po pomembnosti. Za tiste, ki želite res najmočnejše topove celovitega obvladovanja organizacije časa, priporočam sistem D. Allena Getting Things Done.

Več pa si lahko preberete v seriji člankov, ki jih je dr. Klemen Podjed pripravil za časopis lektroenergetske panoge v Sloveniji, Naš stikbusinessman looking at clock alarm.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.