Osebni in poslovni coaching

Coaching je močan pristop

Coaching vam lahko zelo veliko da, ker boste:

  • našli rešitve, ki jih sicer verjetno nikoli ne bi
  • pridobili veliko motivacije za to, da čim prej spremenite stvari na bolje
  • odšli opremljeni z nekaterimi tehnikami, orodji, spoznanji, ki vam bodo lahko služile celo življenje.

»Bodi prijazen, ker vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.« John Watson

Sam se še vedno večkrat presenečen za kako zelo učinkovit in cenovno ugoden način za (bistveno) spremembo življenja ali uspešnosti dela se lahko izkaže coaching. Zlasti zato ker, ob podpori coacha, v izboljševanje optimalno vključimo najpomembnejšo osebo na svetu, ki nas pogosto zelo prijetno preseneti – nas same. Nekaj več informacij, kaj je coaching, lahko najdete tu, zakaj coaching, pa tu.

Life in poslovni coaching

Všeč mi je life coaching, saj so naša življenja najbolj fascinantna stvar na svetu. Zaradi let dela v velikih in majhnih organizacijah ter vrste »poslovnih« izobrazb, mi je blizu tudi poslovni coaching. Osebno me najbolj zanimajo teme, kot so:

– dobro počutje,  stres in izgorevanje, zdrav način življenja

– organizacija časa, doseganje ciljev in uspešnost na delovnem mestu

– transformacijski coaching, ko želimo ali doživljamo velike življenjske spremembe,

– osebnostna in poslovna rast.

Vendar to za nas, coache s certifikatom ICF (International Coach Federation), verjetno najbolj cenjene coaching zveze na svetu, ni tako pomembno. Ker smo zavezani podpori stranki, da sama najde najboljše rešitve, v sebi, saj je taka rešitev največ vredna. Seveda pa lahko najdeva vrsto drugih načinov, da vas naučim, kar vem mojih priljubljenih temah, ki jih najdete na teh straneh.

Izbor coacha

Ko izbiramo coacha, se vprašamo vprašanja, kot so: »mu bom lahko zaupal/-a«, »ima ta coach dovolj dolgoletnih izkušenj, modrosti in širine«, ter seveda ključno vprašanje: »koliko sem se pripravljen/-a potruditi?«